Mark Wahlberg

Geboortedatum:
06/05/1971
Geboorteplaats:
Boston, Massachusetts, USA:
Biografie:
Mark Robert Michael Wahlberg (Boston, 5 juni 1971) is een Amerikaans filmacteur, zanger en filmproducent. Hij won onder meer een BAFTA Award (voor Entourage) en een National Board of Review Award (voor The Departed). In 2007 werd hij genomineerd voor een Academy Award en een Golden Globe voor zijn rol in The Departed. Wahlberg deed in 1993 een campagne voor jeanswear als model voor Calvin Klein en vervolgde zijn carrière met acteren. Zijn bekendste films zijn Boogie Nights, The Italian Job, Shooter, The Perfect Storm, Planet of the Apes en Oscarwinnaar The Departed. Voor die laatste rol kreeg Wahlberg zijn eerste Oscarnominatie. Sinds 2004 is hij producent van de hitserie Entourage. Ook produceerde hij in 2008 een seizoen van In Treatment. Vanaf 2010 is Wahlberg producent van Boardwalk Empire. Daarnaast kreeg hij in 2010 een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame. Bron: Wikipedia - Mark Wahlberg

Filmografie

Uncharted (2022)
als Victor 'Sully' Sullivan
Infinite (2021)
als Evan McCauley
Joe Bell (2021)
als Joe Bell
kid 90 (2021)
als Self (archive footage)
Scoob! (2020)
als Blue Falcon (voice)
Spenser Confidential (2020)
als Spenser
Instant Family (2018)
als Pete Wagner
Mile 22 (2018)
als James Silva
All the Money in the World (2017)
als Fletcher Chase
Daddy's Home 2 (2017)
als Dusty Mayron
Transformers: The Last Knight (2017)
als Cade Yeager
Patriots Day (2016)
als Sgt. Tommy Saunders
Deepwater Horizon (2016)
als Mike Williams
Daddy's Home (2015)
als Dusty Mayron
Ted 2 (2015)
als John Bennett
Entourage (2015)
als Mark Wahlberg
Mojave (2015)
als Norman
Champs (2015)
als Himself
Manny (2014)
The Gambler (2014)
als Jim Bennett
T.J. Miller: Farm Hippie (2014)
als Himself
Transformers: Age of Extinction (2014)
als Cade Yeager
Lone Survivor (2013)
als Petty Officer First Class Marcus Luttrell
Legendary Nights: The Tale of Gatti-Ward (2013)
als Narrator
2 Guns (2013)
als Michael 'Stig' Stigman
Pain & Gain (2013)
als Daniel Lugo
Broken City (2013)
als Billy Taggart
Ted (2012)
als John Bennett
Contraband (2012)
als Chris Farraday
The Fighter (2010)
als Micky Ward
The Invocation (2010)
als Self
The Other Guys (2010)
als Detective Terry Hoitz
Date Night (2010)
als Holbrooke
The Lovely Bones (2009)
als Jack Salmon
Max Payne (2008)
als Max Payne
The Happening (2008)
als Elliot Moore
We Own the Night (2007)
als Joseph Grusinsky
Shooter (2007)
als Bob Lee Swagger
The Departed (2006)
als Staff Sgt. Sean Dignam
Invincible (2006)
als Vince Papale
Four Brothers (2005)
als Bobby Mercer
I ♥ Huckabees (2004)
als Tommy Corn
Overnight (2003)
The Italian Job (2003)
als Charlie Croker
The Truth About Charlie (2002)
als Lewis Bartholamew
America: A Tribute to Heroes (2001)
als Himself
Rock Star (2001)
als Chris 'Izzy' Cole
Planet of the Apes (2001)
als Leo Davidson
The Yards (2000)
als Leo Handler
The Perfect Storm (2000)
als Bobby Shatford
Three Kings (1999)
als Troy Barlow
The Corruptor (1999)
als Detective Danny Wallace
The Big Hit (1998)
als Melvin Smiley
Boogie Nights (1997)
als Eddie Adams / Dirk Diggler
Traveller (1997)
als Pat
Fear (1996)
als David McCall
The Basketball Diaries (1995)
als Mickey
Renaissance Man (1994)
als Pvt. Tommy Lee Haywood
The Substitute (1993)
als Ryan Westerberg
The Marky Mark Workout: Form... Focus... Fitness (1993)
als Marky Mark
Teen Vid II (1991)
als Himself
The Six Billion Dollar Man
als Steve Austin
Stu
Our Man From Jersey
Me Time
Arthur the King

Productie

Infinite
Producer
Joe Bell
Producer
Spenser Confidential
Producer
Instant Family
Producer
Mile 22
Producer
Patriots Day
Producer
Deepwater Horizon
Producer
Stealing Cars
Executive Producer
Entourage
Producer
The Gambler
Producer
Lone Survivor
Producer
Prisoners
Executive Producer
Broken City
Producer
Contraband
Producer
The Fighter
Producer
We Own the Night
Producer
The Six Billion Dollar Man
Producer
Stu
Producer
Our Man From Jersey
Producer
Arthur the King
Executive Producer


ikwilfilmskijken © 2021