Steven Seagal

Geboortedatum:
04/10/1952
Geboorteplaats:
Lansing, Michigan, USA:
Biografie:
Steven Seagal is een Amerikaanse actiefilmster, producer, schrijver, krijgskunstenaar, gitarist en reserve plaatsvervangend sheriff. Seagal, 7e dan zwarte band in Aikido, begon zijn volwassen leven als Aikido-instructeur in Japan. Hij werd de eerste buitenlander die een Aikido Dojo in Japan exploiteerde. Later verhuisde hij naar Los Angeles, Californië, waar hij in 1988 zijn filmdebuut maakte in Above the Law. In 1991 speelde hij in drie succesvolle films, en zou grotere bekendheid verwerven in Under Siege (1992), waar hij Casey Ryback, de terrorismebestrijdingsexpert van Navy SEALs, speelde. Zijn imago raakte echter aangetast toen zowel On Deadly Ground (1994, dat hij regisseerde) als Under Siege 2: Dark Territory (1995) het slecht deden in de bioscoop. Tijdens de tweede helft van de jaren negentig speelde hij in nog drie theatrale films en de direct-to-video The Patriot. Afgezien van Exit Wounds (2001) en Half Past Dead (2002) verschoof zijn carrière bijna volledig naar direct-to-video-films (vaak low-budget producties en opgenomen in Europa of Azië). Tussen 1998 en 2009 verscheen hij in totaal 22 hiervan. Op 59-jarige leeftijd keerde hij eindelijk terug naar het grote scherm als Torrez in de film Machete uit 2010. Seagal is ook een artiest en gitarist en de oprichter van Steven Seagal Enterprises. Naast zijn professionele prestaties staat hij ook bekend als milieuactivist, dierenrechtenactivist en aanhanger van de 14e Dalai Lama Tenzin Gyatso en de Tibetaanse onafhankelijkheidsbeweging.

Filmografie

Beyond the Law (2019)
als Augustino 'Finn' Adair
General Commander (2019)
als Jake Alexander
Attrition (2018)
als Axe
Kadyrov, Ubu dictateur de Tchétchénie (2018)
als Self (archive footage)
China Salesman (2017)
als Lauder
Cartels (2017)
als John Harrison
Contract to Kill (2016)
als John Harmon
End of a Gun (2016)
als Decker
The Perfect Weapon (2016)
als The Director
The Asian Connection (2016)
als Gan Sirankiri
Code of Honor (2016)
als Colonel Robert Sikes
Sniper: Special Ops (2016)
als Sergeant Jake Chandler
Absolution (2015)
als John Alexander
The Real Miyagi (2015)
als Self
Gutshot Straight (2014)
als Paulie Trunks
A Good Man (2014)
als Alexander
The Joe Show (2014)
als Self
Force of Execution (2013)
als Alexander Coates
Dead Drop (2013)
als Elijah Kane
One Shot, One Life (2013)
als Elijah Kane
Angel of Death (2013)
als Elijah Kane
Violence of Action (2012)
als Elijah Kane
Maximum Conviction (2012)
als Cross
Blood Alley (2012)
als Elijah Kane
Vengeance is Mine (2012)
als Elijah Kane
Urban Warfare (2012)
als Elijah Kane
Death Riders (2011)
als Elijah Kane
Sheep Impact (2011)
als Paul
Dark Vengeance (2011)
als Elijah Kane
Payback (2011)
als Elijah Kane
Street Wars (2011)
als Elijah Kane
Lethal Justice (2011)
als Elijah Kane
Street Wars (2011)
als Elijah Kane
Deadly Crossing (2010)
als Elijah Kane
Born to Raise Hell (2010)
als Bobby
Machete (2010)
als Rogelio Torrez
A Dangerous Man (2009)
als Shane Daniels
The Keeper (2009)
als Rolland Sallinger
Driven to Kill (2009)
als Ruslan Drachev
How to Blow Up a Helicopter (Ayako's Story) (2009)
als Himself
Against the Dark (2009)
als Commander Tao
Kill Switch (2008)
als Det. Jacob King
The Onion Movie (2008)
als Cock Puncher
Pistol Whipped (2008)
als Matt Conlin
Urban Justice (2007)
als Simon Ballister
Flight of Fury (2007)
als John Sands
Attack Force (2006)
als Cmdr. Marshall Lawson
Shadow Man (2006)
als Jack Foster
Mercenary for Justice (2006)
als John Seeger
Black Dawn (2005)
als Jonathan Cold
Into the Sun (2005)
als Travis Hunter
Today You Die (2005)
als Harlan Banks
Submerged (2005)
als Chris Cody
Clementine (2004)
als Jack Miller
Out of Reach (2004)
als William Lansing
Belly of the Beast (2003)
als Jake Hopper
Out for a Kill (2003)
als Professor Robert Burns
The Foreigner (2003)
als Johnathon Cold
Half Past Dead (2002)
als Sasha Petrosevitch
The Art of Action: Martial Arts in the Movies (2002)
als Self - Interviewee
The Making of Exit Wounds (2002)
als Self
Ticker (2001)
als Frank Glass
Exit Wounds (2001)
als Orin Boyd
Aikido: The Path Beyond Thought (2001)
als Sensei
Get Bruce! (1999)
als Self
The Patriot (1998)
als Wesley McClaren
My Giant (1998)
als Himself
Fire Down Below (1997)
als Jack Taggart
Liebe in Hollywood (1996)
als Self
The Glimmer Man (1996)
als Lt. Jack Cole
Executive Decision (1996)
als Lt. Colonel Austin Travis
Under Siege 2: Dark Territory (1995)
als Casey Ryback
On Deadly Ground (1994)
als Forrest Taft
Under Siege (1992)
als Casey Ryback
Out for Justice (1991)
als Gino Felino
Marked for Death (1990)
als John Hatcher
Hard to Kill (1990)
als Mason Storm
Celebrity Guide to Wine (1990)
als Self
Above the Law (1988)
als Nico Toscani

Productie

Attrition
Writer
Attrition
Producer
Cartels
Producer
Contract to Kill
Producer
End of a Gun
Producer
Absolution
Producer
Force of Execution
Producer
Angel of Death
Writer
Maximum Conviction
Producer
Urban Warfare
Writer
Dark Vengeance
Writer
Street Wars
Writer
Lethal Justice
Writer
Lethal Justice
Creator
Street Wars
Writer
Deadly Crossing
Writer
Born to Raise Hell
Writer
Born to Raise Hell
Producer
The Keeper
Producer
The Keeper
Writer
Driven to Kill
Executive Producer
Against the Dark
Producer
Kill Switch
Writer
Kill Switch
Executive Producer
Pistol Whipped
Producer
Urban Justice
Producer
Flight of Fury
Screenplay
Flight of Fury
Executive Producer
Attack Force
Author
Attack Force
Executive Producer
Shadow Man
Author
Shadow Man
Producer
Mercenary for Justice
Executive Producer
Black Dawn
Producer
Into the Sun
Story
Into the Sun
Screenplay
Into the Sun
Producer
猛龍
Executive Producer
Today You Die
Producer
Out of Reach
Executive Producer
Belly of the Beast
Producer
Belly of the Beast
Writer
Out for a Kill
Producer
The Foreigner
Producer
Half Past Dead
Producer
Prince of Central Park
Producer
The Patriot
Producer
Fire Down Below
Producer
The Glimmer Man
Producer
Under Siege 2: Dark Territory
Producer
On Deadly Ground
Director
On Deadly Ground
Producer
Under Siege
Producer
Out for Justice
Producer
Marked for Death
Producer
Hard to Kill
Fight Choreographer
Above the Law
Producer
The Challenge
Martial Arts Choreographer


ikwilfilmskijken © 2024