Stephen Lang

Geboortedatum:
07/11/1952
Geboorteplaats:
New York, New York, U.S:
Biografie:
Stephen Lang (geboren 11 juli 1952) is een Amerikaanse acteur en toneelschrijver. Hij begon in het theater op Broadway, maar staat bekend om zijn vertolkingen van Stonewall Jackson in Gods and Generals (2003), George Pickett in Gettysburg (1993), en zijn rollen in 2009 als kolonel Miles Quaritch in Avatar en als de Texaanse wetshandhaver Charles Winstead in Publieke vijanden. Lang was de co-artistiek directeur (samen met Carlin Glynn en Lee Grant) van de beroemde Actor's Studio op het hoofdkantoor in New York City van 2004 tot 2006.

Filmografie

Avatar 5 (2031)
als Colonel Miles Quaritch
Avatar 4 (2029)
als Colonel Miles Quaritch
Avatar 3 (2025)
als Colonel Miles Quaritch
Avenue of the Giants (2023)
als Herbert Heller
Avenue of the Giants (2023)
als Herbert Heller
Muzzle (2023)
als Leland
The Featherweight (2023)
als Bill Gore
My Love Affair with Marriage (2023)
als Jonas
Inside Pandora's Box (2023)
als Self
Avatar: The Way of Water (2022)
als Colonel Miles Quaritch
Avatar: The Deep Dive - A Special Edition of 20/20 (2022)
als Self
The Independent (2022)
als Gordon
Old Man (2022)
als Old Man
Death in Texas (2022)
als John
Mid-Century (2022)
als Frederick Banner
The Lost City (2022)
als Fantasy Villain
Don't Breathe 2 (2021)
als The Blind Man
The Seventh Day (2021)
als Archbishop
Rogue Warfare: Death of a Nation (2020)
als The President
Rogue Warfare: The Hunt (2019)
als Président
Justice - Verstrickt im Netz der Macht (2019)
Rogue Warfare (2019)
als President
VFW (2019)
als Fred
The Gandhi Murder (2019)
als D.I.G Sunil Raina
Mortal Engines (2018)
als Shrike
Braven (2018)
als Linden
Hostiles (2017)
als Colonel Abraham Biggs
Justice (2017)
als Mayor Pierce
Beyond Valkyrie: Dawn of the 4th Reich (2016)
als Emil F. Reinhardt
Gridlocked (2016)
als Korver
Don't Breathe (2016)
als The Blind Man
Band of Robbers (2016)
als Injun Joe
Isolation (2015)
als William
Beyond Glory (2015)
Sun Belt Express (2015)
als Officer Rick
Exeter (2015)
als Father Conway
23 Blast (2014)
als Coach Farris
Gutshot Straight (2014)
als Duffy
A Good Marriage (2014)
als Holt Ramsey
Jarhead 2: Field of Fire (2014)
als Major Gavins
The Girl on the Train (2014)
als Det. Lloyd Martin
In the Blood (2014)
als Casey
The Nut Job (2014)
als King (voice)
The Monkey's Paw (2013)
als Tony Cobb
Pionér (2013)
als John Ferris
The Gettysburg Story (2013)
als Voice
Love, Marilyn (2013)
als Self
Pawn (2013)
als Charlie
Officer Down (2013)
als Lieutenant Jake 'Lieu' LaRussa
Someday This Pain Will Be Useful to You (2012)
als Barry Rogers
Conan the Barbarian (2011)
als Khalar Zym
White Irish Drinkers (2011)
als Patrick
Capturing Avatar (2010)
als Self
Christina (2010)
als Inspector Edgar Reinhardt
False Creek Stories (2010)
als Narrator (voice)
Avatar: Creating the World of Pandora (2010)
als Self
Avatar (2009)
als Colonel Miles Quaritch
The Men Who Stare at Goats (2009)
als Brigadier General Dean Hopgood
Save Me (2009)
als Ted
Public Enemies (2009)
als Charles Winstead
From Mexico With Love (2009)
als Big Al Stevens
Der Regisseur Uli Edel - Fakten und Fiktion (2009)
als Self
George Washington: We Fight to be Free (2006)
als Dr. James Craik
The Making of 'Last Exit to Brooklyn' (2006)
The I Inside (2004)
als Mr. Travitt
Code 11-14 (2003)
als Justin Shaw
Gods and Generals (2003)
als Lt. Gen. Thomas Stonewall Jackson
D-Tox (2002)
als Jack Bennett
After the Storm (2001)
als Sargeant Major Jim
The Proposal (2001)
als Simon Baclg
Trixie (2000)
als Jacob Slotnick
At the Mercy of a Stranger (1999)
als Dr. Thomas Cooper
Story of a Bad Boy (1999)
als Spryos
A Town Has Turned to Dust (1998)
als Sheriff Harvey Denton
Escape: Human Cargo (1998)
als Dennis McNatt
Niagara, Niagara (1998)
als Claude
Fire Down Below (1997)
als Earl Kellogg
Loose Women (1997)
als Prophet Buddy
The Trial of Adolf Eichmann (1997)
als Aaron Lindenstrauss / Dr. Joseph Melkman (voices)
Journey of the Heart (1997)
als Thomas Deblois
Shadow Conspiracy (1997)
als The Agent
An Occasional Hell (1996)
als Alex Laughton
Gang in Blue (1996)
als Moose Tavola
The Amazing Panda Adventure (1995)
als Michael Tyler
The Possession of Michael D. (1995)
als Michael
Tall Tale (1995)
als Jonas Hackett
A Season of Hope (1995)
als Michael Hackett
The Mother (1994)
als Boss
Murder Between Friends (1994)
als Kerry Myers
Tombstone (1993)
als Ike Clanton
Gettysburg (1993)
als Maj. Gen. George E. Pickett
Guilty as Sin (1993)
als Phil Garson
Darkness Before Dawn (1993)
als Guy Grand
Taking Back My Life: The Nancy Ziegenmeyer Story (1992)
als Steven Ziegenmeyer
Babe Ruth (1991)
als George Herman 'Babe' Ruth
Another You (1991)
als Dibbs
The Hard Way (1991)
als Party Crasher
Last Exit to Brooklyn (1989)
als Harry Black
Finish Line (1989)
als Coach Harkins
Project X (1987)
als Watts
Manhunter (1986)
als Freddy Lounds
Private Conversations: On the Set of ‘Death of a Salesman’ (1986)
als Self - Happy
Band of the Hand (1986)
als Joe
Stone Pillow (1985)
als Tim
Twice in a Lifetime (1985)
als Keith
Death of a Salesman (1985)
als Harold 'Happy' Loman
King of America (1982)
als Vassilis
We're Fighting Back (1981)
als Janos
Matadors
als Victor Galloway
Hellfire
als Man
Barron’s Cove

Productie

Don't Breathe 2
Executive Producer
Rogue Warfare: The Hunt
Co-Executive Producer
Rogue Warfare
Co-Executive Producer
VFW
Executive Producer
Christina
Writer


ikwilfilmskijken © 2024