Malin Åkerman

Geboortedatum:
05/12/1978
Geboorteplaats:
Stockholm, Sweden:
Biografie:
Malin Maria Akerman (geboren 12 mei 1978) is een Zweeds-Amerikaanse opgegroeid in Canada, actrice, producer en model. In de vroege jaren 2000 had ze verschillende kleine televisie- en filmrollen in zowel Canadese als Amerikaanse producties, waaronder The Utopian Society (2003) en Harold & Kumar Go to White Castle (2004). Na een ondersteunende rol in de HBO-mockumentary-sitcom The Comeback (2005), kreeg ze haar eerste co-hoofdrollen in de romantische komische films The Heartbreak Kid (2007), niet genoemd in The Invasion (2007) 27 Dresses (2008). Ze speelde de vrouwelijke hoofdrol in Watchmen (2009) als Silk Spectre II, een rol waarvoor ze werd genomineerd voor een Saturn Award voor beste vrouwelijke bijrol. In 2009 had Åkerman bijrollen en hoofdrollen in de romantische komedies The Proposal en Couples Retreat. Van 2010 tot 2016 speelde ze in de comedyserie Children's Hospital voor volwassenen. In 2012 speelde ze mee in de komedie Wanderlust en de musicalfilm Rock of Ages. Ze had haar eerste hoofdrol op televisie met de kortstondige ABC-comedyserie Trophy Wife (2013-2014). Ze speelde later mee in de film I'll See You in My Dreams (2015) en de actiefilm Rampage (2018). Sinds 2016 speelt Åkerman een hoofdrol in de Showtime-dramaserie Billions als Lara Axelrod. Afgezien van acteren en modellenwerk, had Åkerman begin jaren 2000 een korte muziekcarrière als leadzangeres van de alternatieve rockband The Petalstones, maar vertrok uiteindelijk om zich te concentreren op haar acteercarrière. Ze is twee keer getrouwd geweest, eerst van 2007 tot 2014 met Petalstones-drummer Roberto Zincone, met wie ze een zoon heeft, en sinds 2018 met de Engelse acteur Jack Donnelly.

Filmografie

Ett sista race (2023)
als Tove
The Christmas Classic (2023)
als Elizabeth Bird
Us Or Them (2023)
als The Officiator
The Donor Party (2023)
als Jaclyn
Slayers (2022)
als Beverly Rektor
The Aviary (2022)
als Jillian
A Week in Paradise (2022)
als Maggie
In This Together: A Bell Let's Talk Day Special (2021)
Chick Fight (2020)
als Anna
Friendsgiving (2020)
als Molly
The Sleepover (2020)
als Margot
En del av mitt hjärta (2019)
als Isabella
To the Stars (2019)
als Grace Richmond
Rampage (2018)
als Claire Wyden
The Ticket (2016)
als Sam
Misconduct (2016)
als Emily Hynes
The Final Girls (2015)
als Nancy / Amanda Cartwright
Unity (2015)
als Narrator (voice)
I'll See You in My Dreams (2015)
als Katherine Petersen
A Path Appears (2015)
als Self
CBGB (2013)
als Debbie Harry
The Numbers Station (2013)
als Katherine
Cottage Country (2013)
als Cammie Ryan
Hotel Noir (2012)
als Swedish Mary
Stolen (2012)
als Riley Jeffers
Rock of Ages (2012)
als Constance Sack
Burning Love (2012)
als Willow
The Giant Mechanical Man (2012)
als Jill
Say It Ain't Solo (2012)
als Herself
Wanderlust (2012)
als Eva
Catch.44 (2011)
als Tes
Kaylien (2011)
als Mom
The Bang Bang Club (2011)
als Robin Comley
Elektra Luxx (2011)
als Trixie
Happythankyoumoreplease (2011)
als Annie
The Romantics (2010)
als Tripler
Couples Retreat (2009)
als Ronnie
The Phenomenon: The Comic That Changed Comics (2009)
als Self
The Proposal (2009)
als Gertrude
Bye Bye Sally (2009)
als Sally Grimshaw
Watchmen (2009)
als Laurie Jupiter / Silk Spectre II
27 Dresses (2008)
als Tess Nichols
The Farrelly Bros.: In the French Tradition (2007)
als Self
Heavy Petting (2007)
als Daphne
The Heartbreak Kid (2007)
als Lila
The Brothers Solomon (2007)
als Tara
The Invasion (2007)
als Autumn
The Utopian Society (2006)
als Tanci
Camp Hollywood (2004)
als Herself
Harold & Kumar Go to White Castle (2004)
als Liane
The Circle (2002)
als Tess
The Skulls (2000)
als Coed in Caleb's Apartment
Nowhere Men

Productie

The Donor Party
Producer
Slayers
Executive Producer
The Aviary
Executive Producer
Chick Fight
Producer
Friendsgiving
Producer


ikwilfilmskijken © 2024