Bruce Willis

Geboortedatum:
03/19/1955
Geboorteplaats:
Idar-Oberstein, Germany:
Biografie:
Walter Bruce Willis (geboren 19 maart 1955) is een gepensioneerde Amerikaanse acteur. Zijn carrière begon in de jaren zeventig op het off-Broadway-podium. Hij verwierf bekendheid met een hoofdrol in de comedy-dramaserie Moonlighting (1985-1989) en verscheen sindsdien in meer dan 70 films, waar hij brede erkenning kreeg als actieheld na zijn vertolking van John McClane in de Die Hard-franchise (1988-2013). ) en andere volgende rollen. Andere credits van Willis zijn The Last Boy Scout (1991), Pulp Fiction (1994), 12 Monkeys (1995), Last Man Standing (1996), The Fifth Element (1997), Armageddon (1998), The Sixth Sense (1999), Hart's War (2002), Tears of the Sun (2003), Hostage (2005), Lucky Number Slevin (2006), Surrogaten (2009), Moonrise Kingdom (2012), Rock the Kasbah (2015) en Motherless Brooklyn (2019). Als zanger bracht Willis in 1987 zijn debuutalbum The Return of Bruno uit, gevolgd door nog twee albums in 1989 en 2001. In 2015 maakte hij zijn Broadway-debuut in de toneelbewerking van Misery. Willis heeft tijdens zijn carrière talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder een Golden Globe, twee Primetime Emmy Awards en twee People's Choice Awards. Hij kreeg in 2006 een ster op de Hollywood Walk of Fame. In maart 2022 kondigde Willis aan dat hij stopte met acteren nadat hij de diagnose afasie had gekregen, wat zijn vermogen om te communiceren aantast.

Filmografie

Sly (2023)
als Self (archive footage) (uncredited)
Assassin (2023)
als Valmora
Detective Knight: Independence (2023)
als Det. James Knight
Detective Knight: Redemption (2022)
als Det. James Knight
Paradise City (2022)
als Ian Swan
Detective Knight: Rogue (2022)
als Det. James Knight
Wire Room (2022)
als Shane Mueller
Wrong Place (2022)
als Frank
White Elephant (2022)
als Arnold Soloman
Vendetta (2022)
als Donnie Fetter
Corrective Measures (2022)
als Julius 'The Lobe' Loeb
Fortress: Sniper's Eye (2022)
als Robert
A Day to Die (2022)
als Alston
Gasoline Alley (2022)
als Detective Freeman
American Siege (2022)
als Ben Watts
Fortress (2021)
als Robert
Deadlock (2021)
als Ron Whitlock
Apex (2021)
als Thomas Malone
Survive the Game (2021)
als David
Midnight in the Switchgrass (2021)
als Karl Helter
Out of Death (2021)
als Jack Harris
Cosmic Sin (2021)
als James Ford
Breach (2020)
als Clay Young
Hard Kill (2020)
als Chalmers
Bruce Willis, l'indestructible (2020)
Survive the Night (2020)
als Frank
Trauma Center (2019)
als Lt. Det. Wakes
Motherless Brooklyn (2019)
als Frank Minna
QT8: The First Eight (2019)
als Self (archive footage)
10 Minutes Gone (2019)
als Rex
Between Two Ferns: The Movie (2019)
als Bruce Willis (archive footage)
The Lego Movie 2: The Second Part (2019)
als Bruce Willis (voice)
Glass (2019)
als David Dunn / The Overseer
Air Strike (2018)
als Jack
Reprisal (2018)
als James
Death Wish (2018)
als Paul Kersey
Acts of Violence (2018)
als Detective James Avery
First Kill (2017)
als Howell
Once Upon a Time in Venice (2017)
als Steve
John Travolta, le miraculé d'Hollywood (2017)
als Self - Actor (archive footage)
Split (2017)
als David Dunn (uncredited)
Tony Bennett Celebrates 90 (2016)
als Self
Precious Cargo (2016)
als Eddie
Marauders (2016)
als Hubert
Extraction (2015)
als Leonard Turner
Rock the Kasbah (2015)
als Bombay Brian
À la découverte du tournage de Moonrise Kingdom (2015)
als Self / Cap Sharp
Vice (2015)
als Julian
The Prince (2014)
als Omar
Sin City: A Dame to Kill For (2014)
als Hartigan
Altman (2014)
als Self
RED 2 (2013)
als Frank Moses
G.I. Joe: Retaliation (2013)
als Joe Colton
Bruce Willis - Warum die Legende niemals stirbt (2013)
als Himself
A Good Day to Die Hard (2013)
als John McClane
B.B. King: The Life of Riley (2012)
als Self
Close Up (2012)
als Self (archive footage)
Looper (2012)
als Old Joe
Fire with Fire (2012)
als Mike Cella
The Expendables 2 (2012)
als Church
Lay the Favorite (2012)
als Dink Heimowitz
Moonrise Kingdom (2012)
als Captain Sharp
The Cold Light of Day (2012)
als Martin
Final Cut: Hölgyeim és uraim (2012)
als (archive footage)
Catch.44 (2011)
als Mel
Warren Ellis: Captured Ghosts (2011)
als Self
Setup (2011)
als Biggs
The Black Mamba (2011)
als Mister Suave
His Way (2011)
als Self
Inferno: The Making of 'The Expendables' (2010)
als Self
RED (2010)
als Frank Moses
I'm Still Here (2010)
als Self - Guest
The Expendables (2010)
als Mr. Church (uncredited)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
als Self (archive footage)
Cop Out (2010)
als Jimmy Monroe
Surrogates (2009)
als Tom Greer
What Just Happened (2008)
als Himself
Shine a Light (2008)
als Self - Concert Audience (uncredited)
Assassination of a High School President (2008)
als Principal Kirkpatrick
Live Free or Die Hard (2007)
als John McClane
Nancy Drew (2007)
als Bruce (uncredited)
Perfect Stranger (2007)
als Harrison Hill
Planet Terror (2007)
als Lieutenant Muldoon
Grindhouse (2007)
als Muldoon (segment "Planet Terror")
Killers Kill, Dead Men Die (2007)
als The Gumshoe
The Astronaut Farmer (2007)
als Doug Masterson (uncredited)
Tony Bennett: An American Classic (2006)
als Self
Fast Food Nation (2006)
als Harry Rydell
Hammy's Boomerang Adventure (2006)
als RJ (voice)
Over the Hedge (2006)
als RJ (voice)
The Hip Hop Project (2006)
als Himself
16 Blocks (2006)
als Jack Mosley
Lucky Number Slevin (2006)
als Mr. Goodkat
Alpha Dog (2006)
als Sonny Truelove
My Date with Drew (2005)
als Himself (archive footage)
Sin City (2005)
als Det. John Hartigan
Hostage (2005)
als Jeff Talley
Ocean's Twelve (2004)
als Bruce Willis (uncredited)
Genius. A Night for Ray Charles (2004)
als Self
The Whole Ten Yards (2004)
als Jimmy Tudeski
Charlie's Angels: Full Throttle (2003)
als William Rose Bailey (uncredited)
Rugrats Go Wild (2003)
als Spike (voice)
Tears of the Sun (2003)
als Lieutenant A.K. Waters
Pulp Fiction: The Facts (2002)
als Self (archive footage)
The Art of Action: Martial Arts in the Movies (2002)
als Self - Interviewee
True West (2002)
als Lee
Grand Champion (2002)
als Mr. Blandford
Hart's War (2002)
als Col. William A. McNamara
Bandits (2001)
als Joseph Blake
The Making of 'Unbreakable' (2001)
als Self
Unbreakable (2000)
als David Dunn
The Kid (2000)
als Russ Duritz
The Whole Nine Yards (2000)
als Jimmy 'Tulipán' Tudeski
The Story of Us (1999)
als Ben Jordan
The Sixth Sense (1999)
als Malcolm Crowe
Breakfast of Champions (1999)
als Dwayne Hoover
The Siege (1998)
als Major-General William Devereaux
Armageddon (1998)
als Harry S. Stamper
Mercury Rising (1998)
als Art Jeffries
The Jackal (1997)
als The Jackal
The Fifth Element (1997)
als Korben Dallas
Bruno the Kid: The Animated Movie (1997)
als Bruno the Kid (voice)
Beavis and Butt-Head Do America (1996)
als Muddy (voice)
The Hamster Factor and Other Tales of 'Twelve Monkeys' (1996)
als Self
Last Man Standing (1996)
als John Smith
Twelve Monkeys (1995)
als James Cole
Four Rooms (1995)
als Leo (uncredited)
Die Hard: With a Vengeance (1995)
als John McClane
A Night to Die For (1995)
als Himself
Nobody's Fool (1994)
als Carl Roebuck
Pulp Fiction (1994)
als Butch Coolidge
Color of Night (1994)
als Capa
North (1994)
als Narrator
Striking Distance (1993)
als Det. Tom Hardy
National Lampoon's Loaded Weapon 1 (1993)
als John McClane (uncredited)
Death Becomes Her (1992)
als Dr. Ernest Menville
The Player (1992)
als Bruce Willis
The Last Boy Scout (1991)
als Joe Hallenbeck
Billy Bathgate (1991)
als Bo Weinberg
Hudson Hawk (1991)
als Eddie 'Hudson Hawk' Hawkins
Mortal Thoughts (1991)
als James Urbanski
The Bonfire of the Vanities (1990)
als Peter Fallow
Look Who's Talking Too (1990)
als Mikey (voice)
Die Hard 2 (1990)
als John McClane
Look Who's Talking (1989)
als Mikey (voice)
Saturday Night Live: 15th Anniversary (1989)
als Self
In Country (1989)
als Emmett Smith
That's Adequate (1989)
als Himself
Die Hard (1988)
als John McClane
Sunset (1988)
als Tom Mix
Blind Date (1987)
als Walter Davis
The Return of Bruno (1987)
als Bruno Radolini
The Pointer Sisters: Up All Nite (1987)
als Self
Barbra Streisand: One Voice (1986)
als Self - Audience Member (uncredited)
The Verdict (1982)
als Courtroom Observer (uncredited)
Prince of the City (1981)
als Extra (uncredited)
Ein Guru kommt (1980)
als Extra (uncredited)
The First Deadly Sin (1980)
als Man Entering Diner as Delaney Leaves

Productie

Hostage
Producer
The Crocodile Hunter: Collision Course
Executive Producer
True West
Executive Producer
Hudson Hawk
Story
The Return of Bruno
Producer
The Return of Bruno
Music
The Return of Bruno
Writer


ikwilfilmskijken © 2024