Jaap Stobbe

Geboortedatum:
11/07/1936
Geboorteplaats:
Den Haag, Netherlands:
Biografie:
Jacob (Jaap) Stobbe was een Nederlandse acteur en spreekstalmeester Stobbe was onder andere bekend door zijn vertolking van de Plaaggeest in de jeugdserie Bassie & Adriaan: De Plaaggeest. Voor deze serie deed hij ook de productie (draaiboeken). Vervolgens speelde hij mee in verschillende sketches van de Mounties. In 1981 speelde hij de hoofdrol in de film Te gek om los te lopen. Tijdens de opnames voor deze film voerde hij een vechtsc√®ne zo realistisch uit dat hij gewond raakte. Voor deze rol kreeg hij lovende kritieken. Tussen 1980 en 1985 speelde hij als Hugo een hoofdrol in de jeugdserie De Poppenkraam. Ondertussen probeerde hij zijn heil te zoeken in buitenlandse producties, omdat hij naar eigen zeggen continue in het hokje van de kindertelevisie werd gestopt door regisseurs. Dit resulteerde in rollen in de Duitse televisieseries SOKO M√ľnchen en Auf Achse. Verder was hij degene die als eerste de rol van Lowietje vertolkte in de televisieserie Baantjer (1995/1996). In 2016 werd bekend dat Bas en Aad van Toor al jarenlang een conflict hebben met meerdere acteurs uit hun series, onder wie Stobbe, over de betalingen. Jaap Stobbe overleed in 2020 op 83-jarige leeftijd.

Filmografie

Pappie Hier Ben Ik (1993)
als Agent Tom Konijn
Amsterdamned (1988)
als Taxi driver
Op Hoop van Zegen (1986)
als Mees
Lief zijn voor Elkaar (1984)
als Hotelmanager
De zwarte ruiter (1983)
als Van Vliet
Boem-Boem (1982)
als Sjaak
Te gek om los te lopen (1981)
als Dirk
Het verboden bacchanaal (1981)
als pultrumbezorger
Grijpstra & De Gier (1979)
als Beuzekom
Corrie en Haar Mannen (1978)
Pastorale 1943 (1978)
als Wim Uden
Bassie & Adriaan: De Plaaggeest (1978)
als Douwe / De Plaaggeest
Peppi & Kokki bij de marine - Het geheim van Kommandant Plus (1976)
als De Kok
Naakt over de Schutting (1973)
Muren van Behang
als Jaap


ikwilfilmskijken © 2024